Jaja, afgelopen week was het weer zover; Pukkelpop! Hoewel de meeste Nederlanders naar Lowlands gaan rij ik in een half uurtje van mij vandaan naar de camping van Pukkelpop. Ideaal dus! Met weer een dikke line-up zou dit weer vettig gaan worden. Samen met mijn vriendin en wat vrienden gingen wij woensdag rond een uur of 5 richting de camping. Wat was het nog warm zeg en dat zou niet veel veranderen voor het hele festival.

De donderdag begon onze dag met La Riots, die mij eigenlijk tegen viel. Er kwam niet echt een vibe in zijn set waardoor we al snel op de set uitgeluisterd waren. Gelukkig ging het daarna helemaal los in de vorm van Sub Focus & Mc Jakes. Wat een heerlijke bak Drum & Bass afgewisseld met Dubstep. Ook MC Jakes was erg vet. Normaal ben ik geen voorstander van MCs maar Jakes maakte er echt een feest van. Daarna was het tijd voor wat te eten en meteen erna door naar Dizzie Rascal. Daar konden we nog net het einde van meekrijgen. Bonkers knalde lekker door de Marquee en het hele terrein ervoor stond vol. Zo druk heb ik het daar nog nooit gezien. Daarna zijn we naar Busy P geweest als overbrugging voor Zombie Nation.
Busy P begon met flink wat gas erop zoals ik dat graag zie, maar als snel moesten we door. Een zeer goede keuze want Zombie Nation knalde dak er af toen zijn hele album voorbij kwam.
Voor de laatste act van die dag zijn we nog even gaan chillen bij Ladyhawke. Een leuke set maar miste toch wat. Het leek meer dat ze maar even de nummers kwamen spelen en niet om het publiek te entertainen. Ze speelde niet echt op het publiek in.
Wat een dag was het. Jammer genoeg niet alles gezien wat ik op het lijstje had, maar met 38 graden midden op de dag was het wel fijn om even bij de tent te gaan zitten in ons zwembadje :D

Op vrijdag moesten we er vroeg bij zijn want Das Pop moest al om 12 uur spelen op de Main. Een lekkere manier om wakker te worden en op te warmen voor de rest van de dag. Daarna was het de beurt aan Metric. Dit was een tip van een maat van me en hij had zeker gelijk. Erg leuk bandje met een heerlijke vibe. Daarna naar de Waxdolls in de Dance Hall. Als je een fan van Goose bent, zit je bij de Waxdolls ook goed. Scheurende electro zoals ik het graag hoor. Alleen hadden de vocals wat duidelijker mogen zijn, maar daar kunnen we mee leven. Na de waxdolls zou het een middag in de Boiler gaan worden met Kissy Sell Out en Fake Blood. Kissy zette een lekker mashup neer als de mixmeister die hij is. Met een tempo van een track per minuut mix hij hoogtepunt na hoogtepunt aan elkaar. Lekker verfrissend en zeer leuk om te luisteren. Hierna mocht Fake Blood het overnemen. Hier kwam ik al snel achter dat Baltimore niet voor mij is weggelegd dus werd het weer tijd om te gaan eten.
Met een goed gevulde maag gingen we naar Birdy Nam Nam die ook hun hele album voorbij lieten komen in een wat rauwer jasje. Damn wat weten die gasten er een feest van te maken en het publiek te bespelen. Na dit electro geweld was het weer tijd voor Drum & Bass in de vorm van Grooverider & MC ID. In tegenstelling to MC Jakes voegde MC ID maar weinig toe en was soms zelfs vervelend. Gelukkig maakte Grooverider dit weer goed. MSTRKRFT nam het goed over van Grooverider door hard en op hoog tempo door te gaan. Alleen hadden we hier ook weer weinig tijd omdat we nog even bij Placebo gingen kijken die ook lekker bezig was en voor variatie in ons programma zorgde. Als afsluiter voor ons stond Vitalic. Hier keek ik al naar uit omdat Vitalic met een nieuw album gaat komen. Hij bouwde zijn set rustig op met al een afwisseling met tracks van Ok Cowboy en nieuw werk. Halverwege zijn set werd het rauwer en kwam het publiek ook steeds meer los. Het concept van het mengen van een Ok cowboy track met nieuw werk van hem sloeg echt goed aan. Echt weer een heerlijke set zoals we van Vitalic gewend zijn. Kan zelf al bijna niet wachten op het nieuwe album want de track die hij samen met My Friend Dario draaide is een echte banger.

De laatste dag begint meteen lekker met een gedeelte van Rave Ours Souls opgevolgd door Noisia. Lekker op gang komen met rave en daarna de dikste Drum & Bass. Wat een energieke set zette Noisia neer zeg WOOT! Echt een van de favorieten dit jaar en wat was ik na de set al weer bekaf zeg. Don Rimini was ook wel aardig maar had wat meer van hem verwacht. Hierna zou het er weer zwaar gaan worden met Rusko. Waarom ze hem in de Chateau geplaatst hebben, heb ik nog steeds niet begrepen, maar Rusko wist er een ware zweethut van te bouwen. De tent was eigenlijk veel te klein waardoor niet iedereen naar binnen kon. Sommige kropen onder het zeil door om toch nog binnen te komen waardoor het echt druk werd op de tribune. Zo druk zelfs dat sommige naar beneden rolde tijdens het optreden. Rusko gooide de ene banger na de andere erop totdat de lucht meer vocht bevatte dan een olympisch zwembad. Net voor het einde gooide hij er nog even Cockney Thug in om het publiek helemaal gek the maken. Fock!
Na al dit geweld hebben we het maar even rustig aan gedaan. Hierna even bij Steve Aoki gaan kijken waar we eigenlijk weer het zelfde als Fake Blood en Don Rimini hoorde gemengd met wat oude rock hits. Daarna dus maar weer eens wat gaan eten. Tijdens het teruglopen hebben we nog een gedeelte van de Klaxons mee gekregen die ook altijd vet zijn. Gelukkig was 50cent al klaar en konden we mooi meegenieten van de Klaxons aan de andere kant van het terrein. Hierna zijn we bij de main nog even naar N*E*R*D geweest. Jammer genoeg viel het geluid wat tegen bij dit optreden en kwamen ze dus niet helemaal tot hun recht.

Dit jaar was echt weer een topjaar geweest. Heb me voornamelijk vermaakt bij de Drum & Bass en Dubstep acts maar Birdy Nam Nam en Vitalic hebben laten horen dat de Electro die ik zo vet vind er nog steeds is. Heb nu alweer zin in volgend jaar!